Maak uw auto winterklaar d.m.v. deze tips & tricks


Tijdens de wintermaanden kunnen er veel uitdagingen voordoen voor uw voertuig. Terwijl moderne voertuigen zijn ontworpen om te voldoen aan slechte weersomstandigheden, zijn er enkele basisstappen die elke bestuurder moet nemen als de dagen korter worden en de temperatuur daalt.

Vervang of vul alle vloeistoffen

Of u nou uw auto regelmatig laat nakijken of dat u een doe-het-zelf monteur bent, de beste manier om uw auto klaar te maken voor de winter is om te beginnen met het controleren van uw vloeistof levels.

● Koelmiddel- Het is vooral belangrijk om het juiste antivries/water mengsel te hebben om te voorkomen dat het vloeistof in uw radiator bevriest. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor informatie over dit mengsel. Koop een tester bij een auto-onderdelenwinkel en zorg ervoor dat het vloeistof tot de maximale lijn gevuld is.
● Olie- Sommige monteurs raden aan om te gaan voor een dunner olie indien u op een plek woont waar de temperaturen vallen onder het vriespunt. U kunt het beste uw gebruiksaanwijzing raadplegen of het vragen aan uw monteur.
● Ruitenwisservloeistof- Dit wordt vaak over het hoofd gezien, u heeft vriesbestendige ruitenwisservloeistof nodig om uw voorruit schoon te houden en goed te kunnen blijven zien.

Controleer of vervang uw banden

Lage luchtdruk en versleten banden zijn bijzonder gevaarlijk op natte of gladde wegen, omdat beiden uw grip kunnen verminderen. Controleer uw gebruikershandleiding voor de aanbevolen PSI. Als u de bandenspanning zelf nog nooit heeft gecontroleerd, stop dan bij een auto-onderdelen winkel en koop een bandenspanningsmeter. Onze stap-voor-stap gids voor het controleren van de bandenspanning kan u helpen om de druk te controleren en uw banden goed op te blazen.

Als u in een gebied met veel sneeuwval woont, overweeg dan sneeuwbanden. Het is een waardevolle investering die uw grip kan verhogen en uw veiligheid op de weg kan verbeteren.

Sneeuwbanden

Het monteren van de juiste banden op uw auto of truck kan u een groot voordeel opleveren als u door de sneeuw rijdt. Veel autofabrikanten en bandenfabrikanten raden aan om alle vier de banden om te wisselen tot sneeuwbanden in de winter. Als u niet alle vier wisselt, kan het verschil tussen sneeuw- en zomerbanden andere problemen voor uw voertuig veroorzaken.

Als u buiten de gebaande paden woont, kunt u zelfs sneeuwbanden kopen met noppen om u te helpen te komen waar u ook maar wilt de hele winter door. Als de lente er weer is, zult u blij zijn om uit de zware winterbanden te komen, omdat uw brandstofefficiëntie en de hantering met een minder agressieve band zullen verbeteren.

Een andere optie is de vierseizoensbanden die u het hele jaar door kunt gebruiken – winter en zomer. Het voordeel van de vierseizoensbanden is dat u de banden niet voor de winter verandert of twee paar velgen moet bewaren. Het nadeel is natuurlijk dat u niet alle geweldige eigenschappen van een gespecialiseerde seizoensband krijgt.

Koud Weer & Batterij Capaciteit

Het is niet alleen uw motor die moeilijk start in de winter. Uw batterijcapaciteit wordt ook verminderd door het koude weer. Een grondige inspectie van uw batterij, kabels, aansluitingen en vloeistof zorgt ervoor dat uw auto klaar is voor de winter.

Controleer de batterij kabels voor scheuren. De aansluitingen moeten goed aansluiten zonder los te zitten. U kunt uw batterijvloeistof controleren door het vullinggat (of soms gaten) te openen. Als het niveau onder de bodem van de dop ligt, vul deze dan opnieuw met gedestilleerd water.

Om het laadniveau van uw batterij te lezen, moet u de motor uitzetten. Sommige batterijen hebben een ingebouwd hydrometeroog die u vertelt over de hoeveelheid spanning die in de batterij overblijft. Maar mocht het uw voorkeur hebben, dan kunt u ook een draagbare hydrometer gebruiken om dezelfde informatie te verzamelen.

Terwijl u uw batterij inspecteert, zoek ook de fabricagedatum. Wanneer u weet hoe oud uw batterij is, weet u ook of uw batterij langzaam spanning zullen verliezen. Winkelen voor een nieuwe batterij? Koop nooit één met een zes maanden oude fabricagedatum.

Pak een noodset in

Het is altijd een goed idee om het hele jaar door een veiligheidskit in uw auto te hebben. Spullen zoals fakkels, een krik, een moersleutel en een noodhulppakket moet u altijd bij de hand hebben, ongeacht uw situatie. Het is een goed idee om deze kit bij te werken met seizoensgebonden items die u warm en voorbereid kunnen houden op het ergste natuurverschijnselen.

Items die u in uw winter veiligheidsset wilt opnemen zijn:
● Zaklamp.
● Dekens, lederen handschoenen en een hoed.
● Een zak met kattengrind.
● Dit kan helpen als uw banden vastzitten in de sneeuw of blubber.
● Ijsschraper en een borstel.
● Kleine schop.
● Veilige en lekvrije houder van koelvloeistof.
● Snacks.

Wordt niet buitengesloten door de kou!

Deursloten kunnen in koud weer bevriezen en uw sleutel kan breken als u ze dan probeert te openen. De traditionele oplossing was het gebruik van warm water, maar wat als u niet thuis bent en geen warm water in de buurt heeft? Discount winkels, auto-onderdelen winkels, en zelfs ijzerwinkels verkopen glycerine die u kunt gebruiken voor het ontdooien. Denk echter goed na over waar u dit wilt bewaren, want als u dit antivries spul bewaart in het handschoenkastje van uw bevroren auto, dan helpt het u ook niet.

Bewaar een bus thuis in de garage en ook in uw bureau op het werk. Zo kunt u wanneer uw autosloten bevriezen het probleem gewoon oplossen.

Zorg voor regelmatig onderhoud

De realiteit is dat uw auto of motor het hele jaar door regelmatig onderhoud nodig heeft. Als u niet het doe-het-zelf type bent, breng uw voertuig dan naar een vertrouwde monteur voordat de temperaturen dalen.

Zorg ervoor dat ze al het bovenstaande controleren, samen met riemen, slangen en bougies om gevaarlijk pech tijdens een stortbui te voorkomen.

Ja, ik wil een proefles!

Het is goed om te weten of jij je op je gemak voelt bij onze ervaren rijinstructeurs. Je vergeet ons natuurlijk nooit meer: we gaan tenslotte samen rijlessen in den haag. De gratis proefles is bij het afname van een lespakket; wil je dit niet dan kost een proefles €30,-