Alle tips & tricks voor het vervangen van uw ruitenwissers


Het noodpakket voor pech onderweg – alle benodigde informatie

Een goede chauffeur hoort goed voorbereid te zijn. Hij kan immers altijd en overal pech krijgen. Naast het hebben van het benodigde materiaal om een platte band te vervangen, zijn er nog andere items die u altijd bij de hand moet hebben. Lees deze gids en leer hoe u een noodpakket voor pech onderweg kunt samenstellen: zodat u die situatie veilig in kunt gaan.

Zelfgemaakt versus kant-en-klare noodpakketten

Kant-en-klare noodpakketten voor in de auto kunnen een prima begin zijn, maar het zelf samenstellen van uw noodpakket kent enkele waardevolle voordelen:

● Pas het pakket aan op het weer in uw omgeving. Misschien heeft u wel nooit een ijsschraper of een ventilator die op batterijen werkt nodig. Voeg items toe of streep ze juist af van de lijst met spullen die u nodig heeft.
● Voeg items toe die passen bij uw familie situatie. Als u kinderen of huisdieren heeft, kunt u dingen toevoegen zoals luiers, droog voedsel, hondenkoekjes of een waterkom.
● Maak meerdere noodpakketten of heb back-ups bij de hand. In plaats van het kopen van meerdere kant-en-klare noodpakketten, kunt u tegelijkertijd meerdere noodpakketten samenstellen of extra benodigdheden bij de hand houden indien ze op raken.

Het grootste voordeel van het zelf maken van een noodpakket? U weet precies wat er in zit, u heeft het immer allemaal zelf gekocht en zelf samengesteld, u weet dus precies wat er wel en niet inbegrepen is.

Wat mag er niet ontbreken in uw noodpakket voor pech onderweg?

Bekijk hier een aantal noodpakket benodigdheden die we aanraden samen met enkele optionele items die u kunt weglaten indien ze niet geschikt zijn voor uw omgeving:

● EHBO doos. Enkele van de items die u moet toevoegen zijn:
  ○ Pleisters.
  ○ Antibacteriële wasgel voor de handen.
  ○ Ontsmettingsmiddel.
  ○ Antibiotische zalf.
  ○ Insecten spray.
  ○ Aspirine (of iets vergelijkbaar).
  ○ Watten.
  ○ Gaasjes.
  ○ Pincet.
  ○ Bandana.
  ○ Verband.
● Brandblusser.
  ○ Kies een kleine die gemakkelijk op te bergen is.
● Fakkel (indien deze niet al inbegrepen zijn in uw gereedschap voor het wissel van een band).
● Startkabels.
● Regenponcho's.
● Zeil.
● Zaklamp en extra batterijen.
● Lappen.
● Ducttape
● Geurloze babydoekjes.
● Drinkwater en niet-bederfbare snacks.
● Multifunctioneel gereedschap.

Enkele optionele onderdelen voor uw pakket zijn:

● Opvouwbare shuttle.
● Ijsschraper.
● Kattenbakvulling voor gladde wegen.
● Kleine op batterij-aangedreven ventilator.
● Dekens en / of warme kleding.

Sommigen raden ook aan om vloeistoffen zoals olie, antivries en remvloeistof in uw voertuig te bewaren. Voeg deze toe indien u een oudere auto heeft - maar als u uw vloeistoffen regelmatig controleert, hoeft u deze niet toe te voegen.Onthoud: deze lijst is een toevoeging naast wat u altijd al bij de hand heeft om een band te wisselen. Bewaar al uw noodhulp artikelen in één compleet pakket.

Hoe kunt u uw noodpakket het beste inpakken?

Wanneer u al uw items verzameld heeft, raden wij u de volgende methode aan voor het samenstellen van een goed georganiseerde en makkelijk te gebruiken noodpakket:

● Gebruik een plastic doos met een goed sluitende deksel.
● Plaats de voorwerpen op een nette manier in de doos, bij voorkeur in één enkele laag zodat u alles makkelijk ziet en kunt pakken.
● Maak een gedetailleerde lijst met alle items en plak het aan de buitenkant van de doos.
● Zorg dat u alles vervangt dat verlopen is of opgebruikt is.

De beste plek om uw noodkit te bewaren is in uw kofferbak. Als u een vrachtwagen of hatchback heeft, overweeg dan het gebruik van elastische koorden om het pakket achter in uw voertuig te bevestigen, zodat het niet rond glijdt en open valt tijdens het rijden. Indien u beperkte ruimte in uw voertuig heeft, reduceer dan uw kit tot de basis benodigdheden:

● EHBO doos.
● Zaklamp.
● Multifunctioneel gereedschap.
● Startkabels.
● Fakkels.
● Flessenwater.

Aanvullende Noodsituatie Veiligheidstips

Naast uw noodpakket, zijn er een paar andere dingen die u van tevoren misschien niet bedenkt maar die echt een grote hulp kunnen zijn:

● Mobiele oplader voor in de auto: Wanneer u onderweg er voor kunt zorgen dat uw mobiele telefoon opgeladen is, kan dit u helpen in het contacteren van hulpdiensten in geval van nood. Neem naast een standaard oplader die u kunt gebruiken in de auto, ook een oplader die op zonne-energie werkt in overweging.
● Geld voor benzine: Als de stroom uitvalt door ongunstige weersomstandigheden, is het bijna onmogelijk om benzine te krijgen met alleen uw creditcard. Cash werkt altijd, dus bewaar altijd wat cash geld op een veilige plek in uw auto.
● Schone, lege, navulbare benzine flessen: Dit past niet in uw dagelijkse noodkit, maar is een aanvulling op de standaard autolader, beschouw ook een zonne-oplader. Vergeet niet dat het nooit veilig is om een volle fles in uw voertuig te bewaren, aangezien benzine zeer brandbaar is.
● Voldoende vloeistoffen: Voordat u op weg gaat, controleer alstublieft alle vloeistoffen, inclusief olie-, antivries- en transmissievloeistof. Deze moeten schoon en vol zijn om ervoor te zorgen dat uw voertuig tip-top in orde is.
● Kaartspel, boeken of andere entertainment: Laten we eerlijk zijn - als u zich in een noodgeval bevindt, kan het wellicht zo zijn dat u even op hulp moet wachten. Het aantal rode auto's tellen kan snel saai worden, dus wees er zeker van dat u iets heeft om de tijd mee te besteden.

Ja, ik wil een proefles!

Het is goed om te weten of jij je op je gemak voelt bij onze ervaren rijinstructeurs. Je vergeet ons natuurlijk nooit meer: we gaan tenslotte samen rijlessen in den haag. De gratis proefles is bij het afname van een lespakket; wil je dit niet dan kost een proefles €30,-