Alle tips & tricks voor het vervangen van uw ruitenwissers


Alhoewel we keer op keer tegen onszelf zeggen dat we niet weer zullen wachten tot de volgende regenbui of sneeuwstorm om te realiseren dat we nieuwe ruitenwissers nodig hebben, doen we dit meestal toch. U probeert net thuis te komen na een lange dag op kantoor als een plotselinge regenbui u overvalt, u start dan snel de ruitenwissers maar ze kunnen al het water niet aan.

We staren door de wazige voorruit en proberen verre achterlichten te onderscheiden en vervloeken onszelf voor het niet op tijd veranderen van de ruitenwissers..

Terwijl we de laatste keer zeiden dat we het echt zouden gaan doen.

Om deze frustratie toch echt een keer te gaan voorkomen, moet u de volgende keer bij een benzinestation of auto-onderdelen opslag een paar ruitenwissers halen om bij de hand te hebben. Want meestal houden de rubberen ruitenwisser gedeelten het maar zes maanden tot een jaar uit.

En zelfs als het weinig regent, kan de zon de ruitenwissers beschadigen. Plus, als u uw ruitenwissers gebruikt om vuil van uw voorruit te halen, zullen de stukjes puin ook de ruitenwissers langzaam beschadigen.

Als u een paar ruitenwissers bij de hand hebt, zijn ze makkelijk te vervangen. U kunt ervoor kiezen om alleen het rubberen gedeelte te vervangen, maar in de meeste gevallen vervangt u het hele blad. De hele gadget bestaat uit een arm en een blad. Het blad hecht direct aan de arm, en bestaat uit een bevestigingsstuk en een metalen bedekte rubberen plaat.

Voordat u vervangend materiaal koopt, kunt u het beste de lengte controleren met een meetlint of kijk in de handleiding voor de juiste maat (meestal varieert het tussen 40 en 54 cm). Ook uw lokale auto onderdelen winkel zal handleidingen hebben die overeenkomen met elke auto die met een correcte vervanging is vervaardigd.

Tekens dat u uw ruitenwissers moet vervangen:

● Strepen op het windscherm
● Vlekken op het windscherm
● Ruitenwissers piepen
● Ruitenwisser is broos met het rubber afgevlakt aan het uiteinde
● Wisser is gerafeld

Gereedschappen voor het vervangen van de ruitenwisser:

● Schroevendraaier
● Meetlint
● Tang met halfronde punt bekken

Drie typen bevestigingssystemen:

De hoek slot verbinding: dit type blad is het makkelijkst te vervangen. Breng de arm naar de juiste hoek en zoek de klep die de wisser aan de gleuf hecht. Duw het erin in of ontgrendel het. Op één of andere manier zal het blad loslaten en kunt u het lostrekken. Als het moeilijk gaat, trek het blad eruit met een tang. Plaats de nieuwe wisser en schuif het in het slot totdat u voelt of hoort dat deze in het slot klikt.

Het arm pin type: Gebruikt in principe hetzelfde concept als de hoek slot verbinding, behalve dat u een pin ziet in plaats van een lipje. Druk op de pin van achter het blad of verwijder de pin (hoogstwaarschijnlijk met het gebruik van een schroevendraaier). Beweeg het blad totdat het volledig loslaat. Plaats het nieuwe blad in de pinnen.

De verbinding met een recht uiteinde: Dit type vervangen kan een vervelend klusje worden gezien deze vaak moeilijker te vervangen is. Als er een inkeping of lipje is dat het blad beveiligt, moet u het alleen met behulp van uw schroevendraaier losmaken. Trek het blad eruit en installeer het nieuwe blad door het er in te schuiven en te vergrendelen. Dit is de vereenvoudigde versie. De andere versie houdt in dat u met schroeven te grootte van een mier aan de slag moet gaan die het blad vasthouden. Verwijder de schroeven om het oude blad te verwijderen en het nieuwe blad te installeren. Houd er rekening mee dat de schroeven fragiel zijn, dus wees er voorzichtig mee wanneer u ze er in draait.

Nu uw nieuwe ruitenwissers bevestigd zijn, kunt u genieten van een duidelijk zicht op de weg – ongeacht het weer.

Ja, ik wil een proefles!

Het is goed om te weten of jij je op je gemak voelt bij onze ervaren rijinstructeurs. Je vergeet ons natuurlijk nooit meer: we gaan tenslotte samen rijlessen in den haag. De gratis proefles is bij het afname van een lespakket; wil je dit niet dan kost een proefles €30,-